Home » Michiel Heijmans

Michiel Heijmans

Foto: Henk-Jan Winkeldermaat, Punkmedia.nl

Toen ik rond de eeuwwisseling bij een groot software- en consultancybedrijf een internetafdeling opzette, kon ik niet vermoedden dat ik 20 jaar later nog steeds in datzelfde internet zou werken.

In mijn loopbaan mocht ik met plezier en passie tientallen websites ontwerpen en bouwen. Dat deed ik onder meer voor fantastische klanten als de Nederlandse Surfbond (HSA), Beter Horen en de Avondvierdaagse.

Een van de dingen waar ik gelukkig van word, is echt een verschil maken. Ik zit heel graag met (MKB) ondernemers om de tafel, om die online verder te helpen. Ik mocht dat al doen voor onder meer architecten, aannemers, tekstschrijvers, non-profits en coaches.

Daarom snap ik ook wat JIJ wilt met je website. Of zou moeten. Door middel van gerichte coachingsessies maken we dat tastbaar en inzichtelijk voor jezelf en/of anderen.

Studio Foppe

Tien jaar geleden startte ik mijn eerste eigen bedrijf: Studio Foppe (For Oceanview Property & Personal Expenses). Naast het bouwen van websites, zat ik om de tafel met onder meer advocaten, sportcoaches en personal organizers om te kijken hoe we de bestaande website konden verbeteren. Dit advieswerk vind ik zoveel jaar later nog steeds het allerleukst. Mensen verder helpen, een connectie maken.

Het was de basis waarop ik met en uiteindelijk bij SEO-software gigant Yoast ging werken.

Yoast

Bij Yoast, van de plugins, adviseerde ik meer dan 500 bedrijven. Dat varieerde van adviesrapporten over zoekmachine-optimalisatie (SEO), conversie-optimalisatie (CRO) tot aan live analyses van websites op (online) congressen.

Een voorbeeld vind je in de video hieronder:

Michiel is een perfecte gesprekspartner voor zowel klant als programmeur. De vaak aanwezige kloof tussen deze partijen vult Michiel als geen ander.

Michiel is prettig in de omgang en werkt het beste als hij lekker casual onder het genot van een kop koffie om de tafel zit.

– Tim Lecomte

Ook tekstanalyse en bijvoorbeeld verbeteringen voor de snelheid van je website zijn altijd een onderdeel van deze adviezen. Meer voorbeelden hier.

Yoast groeide en groeit snel. Ik hield me, naast mijn functie als operationeel directeur, onder meer bezig met nieuwsbrieven, e-mails en een gezonde dosis enthousiasme over conversie-optimalisatie.

Terug naar de basis

In 2015 werd ik mede-eigenaar van Yoast. Eind 2020 telde het bedrijf 120 medewerkers in binnen- en buitenland. Op dat moment verkocht ik mijn aandelen.

Diverse signalen in die periode (verlies van concentratie, uiteindelijk zelfs resulterend in een stevige burn-out) maakten dat ik me besefte dat dit niet mijn bedrijf meer was.

De continue stress, topsportmentaliteit en te veel micromanagement zorgden ervoor dat ik niet meer het gevoel had me als mens te kunnen ontwikkelen. Ik was geworden wat het bedrijf van me vroeg. Het duurt lang voordat je dat zelf doorhebt. Ik verkocht mijn aandelen en nam eerst een paar maanden pauze. De strijd en spanning van me afspoelen.

Mezelf worden.

Om je een goed beeld te geven van mijn omzwervingen, heb ik mijn ervaring met internet hier voor je op een rijtje gezet.

Vanuit mijn kennis en ervaring heb ik me ten doel gesteld bedrijven (groot, klein, gevestigd, starter) te online verder te helpen. Dat kan het allerbeste met praktijkgerichte coaching.

Neem eerst contact met mij op